Basisonderwijs vanaf 4 jaar

Basisschool

Vanaf 4 jaar mogen kinderen naar de basisschool. Als kinderen 5 jaar zijn worden ze leerplichtig en moeten ze naar school.

In groep 5 krijgen alle kinderen een Laptop. Bij een groot deel van het onderwijs  wordt met digitale leermiddelen gewerkt. Bij het themawerk leren de leerlingen hoe je met de computer een presentatie maakt en een goede tekst met een mooie opmaak.

De kinderen krijgen hun laptop in groep 5. Ze gebruiken hem t/m groep 8. Daarna mogen zij de Laptop meenemen zij kunnen hem dan thuis gebruiken of voor het voortgezet onderwijs

Kennis en vaardigheden

Op de basisschool leren kinderen de basis kennis en vaardigheden, die zij in de rest van hun leven nodig hebben.  Lezen, schrijven, rekenen, kennis van de ons omringende wereld, enz.

Op de Anne Frankschool streven we ernaar deze kennis en vaardigheden aan het eind van de basisschool op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. Omdat kinderen verschillend zijn kiezen we voor een ontwikkelingsgerichte aanpak en gedifferentieerd onderwijs met behulp van moderne deels digitale leermiddelen. Daarmee kunnen we onderwijs aanbieden dat goed bij het individuele kind past. Niet te moeilijk en zeker niet te makkelijk, maar precies op het goede niveau van de leerling.

Gedrag

Een rustige nette omgeving met duidelijk afspraken en regels is een goede plek om je optimaal te ontwikkelen.

Individueel gedrag: Zorg je goed voor jezelf en je omgeving?

Groepsgedrag: Stoor je de andere leerlingen niet en hou je je aan de groepsregels?

Samenwerken: Wat is je bijdrage aan de samenwerking, geef je anderen ook ruimte voor inbreng, houd je je aan de afspraken?

Om gestructureerd aan gedrag en samenwerking te werken gebruiken we een methode “Goed Gedaan”. Elke twee weken behandelen alle groepen een onderwerp en de leerlingen krijgen werk mee om thuis met de ouders aan te werken.

Ruimte voor ontwikkeling en onderzoek

Een plaatje van een banaan is geen banaan. Het ruikt, smaakt en voelt niet als een echte banaan.

Daarom kiezen we op de Anne Frankschool voor een thematische aanpak voor alle vakken die te tot doel hebben de kinderen kennis te laten maken met de wereld om hen heen. Door de Wereldoriëntatie te combineren in thema’s wordt het beter mogelijk er echte beleving aan toe te voegen. Bij elk thema bezoeken de leerlingen bedrijven, musea, historische plekken of spreken zij met deskundigen. Vervolgens doen ze nader onderzoek en sluiten ze het thema af met een slot activiteit: een presentatie, een werkstuk, een tentoonstelling, enz.

Nieuwsgierigheid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip

Onderwerp

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Onderwerp

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Onderwerp

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Translate »